Waar we goed in zijn

 

Budgetbegeleiding

Een grote chaos. Dat is de beste omschrijving die past bij uw financiële administratie. Er is voldoende inkomen, maar u heeft geen idee waar uw geld blijft. U bent het overzicht op uw financiën kwijt geraakt of u vindt het gewoon moeilijk om uw financiën te beheren. U vraagt zich af: Hoe ga ik het financieel allemaal regelen en waar moet ik beginnen? Herkent u zich hierin? GEObewind helpt u met budgetbegeleiding.

Het traject van budgetbegeleiding is tijdelijk en bestaat uit een aantal maandelijkse afspraken. Samen met u gaan wij de administratie uitzoeken en een overzichtelijke thuisadministratie opzetten. De knelpunten van uw financiële administratie worden op een rijtje gezet. Kortom: orde scheppen in uw huishoudadministratie en financiële problemen. Als u niet bekend bent met telebankieren, helpen wij u om dit onder de knie te krijgen. Als alles weer op orde en overzichtelijk is, coachen wij u een poosje bij het beheer van uw financiën. Wij komen bij u thuis op een moment dat u past. Het einddoel van budgetbegeleiding is dat u (weer) zelfstandig uw financiën beheert.

 

Kennismakingsgesprek:

Bij budgetbegeleiding is geen enkele situatie gelijk. Daarom begint ieder traject bij GEObewind met een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. U maakt kennis met ons, wij maken kennis met u, maar ook met uw financiële situatie. Samen met u bepalen wij waar het probleem zit en hoe dat verbeterd kan worden en wat het haalbare einddoel is.

 

Het begeleidingstraject:

Na de kennismaking wordt direct een start gemaakt met het ordenen van uw ‘papieren’. Alles wordt netjes geordend in een map. Aan de hand van de geordende administratie wordt een maandbegroting opgezet. Wij bespreken deze begroting met u en samen gaan we aan de slag om evenwicht in uw inkomsten en uitgaven te brengen. Daarbij wordt nagegaan of er mogelijkheden zijn om het inkomen te verhogen of om te besparen. Voor het oplossen van de knelpunten in uw financiën wordt een ‘plan van aanpak’ met tijdschema opgesteld. Na aanpassing van uw inkomsten en uitgaven wordt een budgetplan opgesteld.

Bij budgetbegeleiding voert u zelf uw betalingen uit. GEObewind ondersteunt u bij de uitvoering van het plan van aanpak, kijkt met u mee en adviseert waar nodig. Iedere maand wordt de voortgang van het traject met u besproken. Als het doel bereikt is en u weer in staat bent zelfstandig uw financiën te beheren, wordt het traject afgesloten.

 

Looptijd begeleiding:

Budgetbegeleiding is een tijdelijk traject. Wij gaan uit van 6 maandelijkse bezoeken. Omdat iedere situatie weer anders is, is een afwijkende duur van het traject mogelijk. Als dat bij u zo is, zullen wij hierover afspraken met u maken.

Tijdens het traject van budgetbegeleiding is tussentijds telefonisch contact of contact via de mail altijd mogelijk.

Postbus 32

9636 ZG  Zuidbroek

Tel. 06 – 43 13 67 91

Of stuur een bericht

© 2017 . GEObewind . All Rights Reserved